Întrebări frecvente legate de sistemele de parcare inteligente

Sunteți în căutarea unei soluții pentru gestionarea locurilor de parcare?

Doriți să aflați mai multe despre sistemele de parcare inteligente?

Implementarea unui sistem de parcare automatizat presupune colectarea unui set de informații specifice. Echipa Parkomatic a pregatit o lista cu raspunsuri la cele mai frecvente întrebări care apar în etapa preliminară. Pentru mai multe informații și acces la consiliere gratuită  pentru proiectarea sistemului dvs. de parcare, vă rugăm să ne contactați. Răspundem în max. 24 de ore, la orice solicitare!
Cele mai importante întrebări legate de sistemele  de parcare inteligentă, alături de răspunsuri, pe scurt:

De ce Parkomatic?

Parkomatic este o companie a Aluterm Grup. Aluterm este unul din cei mai importanți furnizori pentru piața construcțiilor civile și industriale din România. Înființat în anul 1993, grupul Aluterm are un portofoliu de peste 1.500 de proiecte implementate, din domeniul automatizarilor de porți, uși și ferestre, proiectarea și construcția parcărilor automate și în piața produselor din policarbonat.

Beneficiem de infrastructura națională a Grupului Aluterm, prin cele 4 sedii situate în București, Cluj Napoca, Bacau și Timișoara, care asigură legatura cu clienții și partenerii noștri prin intermediul echipei de specialiști, prin dotările tehnice și logistice.
Pe lângă acestea, am construit o vastă retea de distribuție în România, care ne permite să  raspundem cu promptitudine și profesionalism solicitărilor clienților.

Soluțiile Parkomatic au la bază o tehnologie modernă, un portofoliu de produse și software dedicat, alături de cea mai bună echipă de consiliere tehnică și suport în implementare. Proiectele realizate de noi sunt cele mai bune recomandări. Găsiți detalii despre cele mai relevante, aici.

Parkomatic este producător sau distribuitor?

Parkomatic este producător (pentru o parte din produsele care stau la baza unui sistem de parcare inteligent) și distribuitor autorizat pentru România, în parteneriat cu producători de top din Europa.

De ce sunt importante competențele tehnice?

Automatizările pentru parcări, dar și pentru construcții civile și industriale, reprezintă un domeniu tehnic  care necesită o sumă de competențe și cunoștințe tehnice. Încă din etapa de setare a proiectului, competența tehnică a echipei se reflectă în alegerea soluțiilor optime, alături de eficientizarea costurilor, a timpului de lucru și identificarea celor mai bune soluții și produse.
Parkomatic are în spate o echipă de profesioniști, ingineri și specialiști cu competențe unice, alături de o experiență practică de peste 10 ani în construirea sistemelor automatizate care stau la baza parcărilor inteligente.
Prețuim talentul și potențialul colegilor noștri și generăm constant programe de instruire, atât pentru angajați cât și pentru parteneri, pentru a reuși să creștem împreună.

Ce presupune un sistem de parcare inteligentă?

Dezvoltarea urbană presupune gestionarea eficientă a traficului, dar și a locurilor de parcare. Parcarea la locul de muncă, la spital, la un eveniment cultural, în centrul orașului la la hotel, toate se pot transforma în experiențe plăcute pentru utilizator, cu ajutorul unui sistem de parcare automat.
Sistemele de parcare on-street permit valorificarea zonelor  de parcare laterlale din orașe, prin amplasarea de parcometre care facilitează plata parcării, ajută la sistematizarea zonei și aduc beneficii financiare constante pentru administrație.

Sistemele de parcare off-street presupun amplasarea unor parcări controlate cu barieră, ce permit monitorizarea și controlul accesului în incintă, alocarea unor locuri predefinite pentru riverani sau oaspeți precum și valorificarea financiară a locurilor de parcare, alături de alte beneficii  importante.

Gradul de complexitate a sistemelor de parcare inteligentă  este setat în funcție de nevoile comunicate specialiștilor noștri, în etapa preliminară de consultanță gratuită. Puteți solicita consiliere pentru evaluarea nevoilor dvs., aici.

Ce soluții de automatizare a parcărilor recomandă echipa Parkomatic?

În cei peste 10 ani de experiență a echipei Parkomatic au fost implementate, în România, peste 30 de sisteme de parcare inteligentă.

Soluțiile propuse sunt configurate individual, pentru fiecare proiect în parte, cu scopul implementării celei mai eficiente soluții. Găsiți informații cu privire la proiectele noastre aici.

Cum pot alege soluția de automatizare a parcării care se potrivește nevoilor mele?

Pentru a facilita o alegere optimă a sistemului de parcare inteligentă pe măsura nevoilor tale, am prevăzut sistemul de consiliere gratuită pe proiecte. Acest lucru permite, încă din etapa de proiectare a clădirii sau de elaborare a proiectului de optimizare urbană, alegerea soluțiilor și sistemelor potrivite pentru proiectul dvs., alături de eficientizarea costurilor și scurtarea timpului de lucru.
Nu ezita să ne contactezi vei primi răspuns în termen de 24 de ore!

Cât costă un sistem de automatizare pentru parcare?

Fiecare sistem de parcare este unic, fiind setat să răspundă unor nevoi punctuale. De aceea prețurile noastre, care includ multiple componente și produse, sunt fi adaptate la fiecare proiect.
De ce să alegi soluțiile Parkomatic?
Pentru că noi garantăm
:

  • Un preț final corect, fără costuri ulterioare ascunse,
  • Consiliere tehnică gratuită,
  • Un sistem de care să fii mulțumit, pentru toată durata sa de viață!

Care sunt beneficiile financiare estimate, aduse de un sistem de parcare automatizat?

Parcările inteligente permit obținerea unor beneficii financiare sigure și constante. Este cazul parcărilor urbane, dacă sunt deservite de parcomate de ultimă generație și de sisteme software performante.

Am realizat câteva estimări ale beneficiilor aduse de implementarea sistemelor de parcare, prin studiile de caz aferente proiectelor Parkomatic. Le găsiți aici.

Pentru parcările publice, beneficiile aduse la buget prin implementarea unui sistem de parcare automatizat sunt consistente și merită cunoscute. 
Mai jos un exemplu din Cluj Napoca, publicat de ziarul Ziua de Cluj. Pentru o parcare de 100 de locuri, beneficiile pentru primele 3 zile de exploatare se ridică la suma de 1.900 Euro.

Referintă_ClujNapoca_Unirii_beneficii financiare

Cât durează implementarea unui sistem de parcare?

În functie de fiecare situație în parte, echipa noastră va identifica și comunica soluția tehnică optimă, fie că este vorba de un proiect mic (ex. o parcare privată) sau de un proiect complex (ex. centru comercial, clădire de birouri sau parcare publică).

Durata de implementare a unui sistem de parcare automată este de la câteva zile la câteva săptămâni, în cazul proiectelor complexe. Ceea ce garantăm însă, este:

  • Consilierea gratuită pentru o alegere optimă,
  • Respectarea termenelor de instalare stabilite,
  • Livrarea unui sistem de parcare care să funcționeze impecabil, de la început!

Care sunt costurile de întreținere pentru un sistem de parcare?

Fiecare sistem de parcare presupune cheltuieli de mentenanță și consumabile, alături de alte costuri determinate de complexitatea sa.

Vă garantăm:

  • Prezentarea tuturor costurilor, pentru o bugetare corectă a investiției, pe termen lung,
  • Asistență și comunicare corectă și transparentă.

De ce să investesc într-o parcare automată?

Pentru investitorii care sunt în posesia unui teren bine plasat (ex. într-o zonă urbană aglomerată), amplasarea unui sistem de parcare inteligent permite valorificarea spațiului și obținerea unor beneficii financiare cuantificabile și constante.
Investiția se amortizează în termen de 1-2 ani iar sistemul de parcare funcționează independent (fără operator).

This post is also available in: Engleză